A 400 négyzetméter dokumentált története – 2

A törzstõke 2008-ig annyiban változott, hogy a kisrészvényesek helyére belépett az V. Kerület, majd készpénzben végrehajtott tõkeemeléssel többségi tulajdonosa is lett a cégnek.
Aztán 2008 májusában, közvetlen a választások elõtt a leköszönõ képviselõtestület – Antal Péter kezdeményezésére – a törzstõke csökkentésérõl dönt, arra hivatkozva, hogy szüksége van területre egy iskola és egy rendelõ számára:

071ho_Red Cap soc Monturist

2008 nyarán teljes vezetõváltás történik a város élén, új polgármester és képviselõtestület lép hivatalba, akik ezt az állapotot öröklik az elõzõ vezetéstõl, illetve – némileg meglepõ módon – egy még 2007-ben megkötött bérleti szerzõdést, amivel az akkori képviselõtestület azt a 400 négyzetmétert már a törzstõke csökkentése elõtt tartós bérletbe adta a Porturist kft-nek.
Mindkét önkormányzati határozatot annak idején felterjesztették a prefekturára, az pedig rendben találta õket, semmiféle kifogást nem emelt ellenük. Fontos hangsúlyozni ugyanakkor azt, hogy a 2008-ban leköszönt városvezetés nem hagyott hátra a Monturisttal kapcsolatos iratokat, az új vezetés rendelkezésére csak a meghozott testületi határozatok és a megkötött szerzõdés állt, ennyit tudtak a cég törzstõkéjérõl, illetve a prefektusi jelzés, beavatkozás hiányában joggal tekintették úgy, hogy ez a törvényes helyzet.

Kategória: tények | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük