Mi volt a tét?

Más szavakkal: mit kellett volna a Monturist ügyvezetõje feladjon, ha eleget tesz a felszólításnak és lemond. Errõl fantázia függvényében mindenki gondolhat valamit, itt most szorítkozzunk csak a hivatalos számokra. A cég mérleg-adatai az utóbbi hat évre megtekinthetõek a pénzügyminisztérium honlapján, itt:
http://www.mfinante.gov.ro/agentinume.html?pagina=domenii
Csak ki kell választani Hargita megyét és beírni a cég nevét.
Ebben a hat évben az össz-bevétel 1.196.507 (148.080, 182.384, 242.478, 207.231, 201.788 és 214.546 ) lej volt. Ez rengeteg sok pénz, amibõl a tulajdonosoknak pontosan nulla lej osztalék jutott! A két önkormányzat összeadta a törzstõkét, majd azt Virág Zsolt kézbe vette, s a cég tejhatalmú uraként gazdálkodott vele. Hat év alatt egyszer nem hívott össze közgyûlést, nem számolt el a tevékenységérõl, élt mint hal a vízben. S akkor jön egy akadékoskodó polgármester, aki úgy gondolja, hogy a közpénzen létrehozott cég a köz javát kellene szolgálja. Ez tûrhetetlen, tenni kell ellene valamit, mert különben veszélybe kerül az addigi aranyélet. És tett. Feljelentett.
Ugyanakkor elõrelátó módon arra az esetre is igyekezett bebiztosítani magát, ha netán a feljelentés nem hozná meg a várt eredményt. Ezért az V. Kerület képviselõjével – mellõzve minden törvényes keretet – aláíratott egy a teljesítmény-szerzõdést. Mielõtt az olvasásába kezdenek, jól kapaszkodjanak meg:

V-ZS-teljesitmeny-szerzodes

Ugye milyen jól kitalálta? Korlátlan idõre szól, s felbontani csak akkor lehet, ha õ is beleegyezik. Ellenkezõ esetben jöhet a 24 havi fizetéssel egyenlõ kártérítés, de azonnal, másképp jön a napi 10% kamat. A többit nem is részletezem, csak azt ajánlom, hogy jó alaposan olvassák, minden mondata igazi kincs.

Kategória: tények | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük