36 másodperc

Még pontosabban 25, mert az utolsó 11 másodperc szerepe csak az, hogy jól véssük a retinánkba a jelölt képét. Ennyi a hossza az RMDSZ választási reklámvideójának, de egy ilyen nyúlfarknyi terjedelem is elegendõ idõ arra, hogy csúsztatásokat és valótlanságokat mondjanak benne. A kisfilm majd minden mondatával lehetne vitatkozni, de hadd térjek ki itt csak a legkirívóbb dolgokra.
Azt mondják, hogy a politikában komoly és kemény tárgyalópartnernek bizonyult. Fene tudja… Ha például valakinek volt türelme végignézni a több mint két órás beszélgetést a bukaresti egyetemen, az egyáltalán nem ezt tapasztalta. Ott folyamatosan védekezett és magyarázkodott, nem kiállt a magyar érdek és a saját álláspontja mellett, hanem azzal próbálta a meghívók és meghívottak kegyeit keresni, hogy bólogatott, amikor Magyarországot, a magyar vezetõket és alkotmányt kritizálták, sõt, esetenként még õ is rá-rátett egy lapáttal. Az ilyen nálunkfele nem keménységnek nevezik. Ha pedig valaki beadja a lemondását, s rá három hónappal még mindig miniszter, akkor az olyan embert komolynak nevezni nem túl szerencsés.
Azt is mondják, hogy nemzetközi támogatókat szerzett a magyar ügy mellé, s ehhez képben Angela Merkelt és Orbán Viktort mutatják. Angela Merkel támogatása valóban nagy segítség volna, ellenben annak eddigelé semmi nyoma nem látható, félõ hogy azért, mert nem létezik. Az meg igencsak meredek állítás, hogy Kelemen Hunor nyerte meg Orbán Viktort a magyar ügy támogatására. Valószínûnek tartom, hogy Orbán Viktor igencsak meglepõdik, amikor ez tudomására jut.
Biztos más is emlékszik rá, hogy az RMDSZ azzal az indoklással indított idén is jelöltet, hogy a kampány jó alkalom arra, hogy elmondjuk a románoknak a gondjainkat, elvárásainkat. Ez a videó ellenben azt bizonyítja, hogy a cél egészen más: a magyar választópolgárok szédítése (de túlzás nélkül mondhatjuk azt is, hogy becsapása), azért, hogy utána elmondhassák: lám, a választók az RMDSZ-ben bíznak. Közösségi célok helyett a magánérdek. Mondjuk 25 év után elmondható, hogy az lepne meg, ha nem ezt tennék.

Kategória: Kampány-ügyek, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

1 Response to 36 másodperc

  1. Visszajelzés: buy stromectol 12mg for humans

Vélemény, hozzászólás?