Borboly boldog?

Valamikor a történelem elõtti idõkben a cégünk szerzõdés alapján elvégzett egy munkálatot a tölgyesi kórháznál, ami akkor az Egészségügyi Minisztérium alárendeltségében mûködött. Késõbb a kórház átkerült a megyei önkormányzat alárendeltségébe, majd az után a Feddhetetlenségi Ügynökség azt kérte a megyei önkormányzattól, hogy tájékoztassa arról, hogy van-e olyan megyei képviselõ, aki társ-tulajdonos olyan cégben, amelyik kereskedelmi kapcsolatban volt vagy van megyei alárendeltségû közintézményekkel. A megyeházán kaptak az alkalmon, s rögvest feljelentettek, mintha nem tudták volna, hogy mi is a valós helyzet.
Ennek alapján a Feddhetetlenségi ügynökség megállapította hogy törvényt sértettem, s feltette a nevemet arra a listára, amin valódi törvénysértõk hosszú sora szerepelt. Ezt nyilván nem hagyhattam annyiban, tehát bírósághoz fordultam, s kértem az engem elítélõ jelentés megsemmisítését. A számomra kedvezõ ítélet közel két éve született, de az Ügynökség ezt tavaly februárban megfellebbezte, s azóta nem kaptam hírt az ügyrõl. Most rákérdeztem a Bukaresti Táblabíróságra hogy mi a helyzet, a válaszban pedig az áll, hogy az iratcsomót még tavaly februárban továbbították a Legfelsõ Ítélõ- és Semmitõszékhez, ott érdeklõdjek. Megkerestem ennek a honlapját, s mit látok:

legfelsobb-torvenytelenseg

A magas bíróság két hónappal az iratcsomó megérkezése után egy laza mozdulattal eldöntötte, hogy az elsõ tárgyalásra másfél év múlva (2014.X.23.) már sort is kerít. Ez már önmagában is elég lenne a jóból, de a tavaly áprilisban kelt határozatban az is benne van, hogy – amint az elvárható – a tárgyalásra megidézik a feleket is. Márpedig én se az Ügynökség fellebbezését, se idézést nem kaptam meg a mai napig, miközben a tárgyalás tegnap lezajlott. Minden jel szerint az történt, hogy az ország legmagasabb igazságszolgáltató testülete megsértette a törvényt.
S ha ez nem elég, ott van betetõzésnek a tegnapi határozat: az alapfokon született ítéletet megsemmisítették, s az ügyet visszautalták újratárgyalásra. A szûkszavú határozat-kivonat ennél többet nem tartalmaz, így csak találgatni lehet, hogy mi volt ennek az oka.
Gondolom most száll el a boldogságtól Borboly Csaba, akinek a hamis vádja indította el ezt a folyamatot. Holott van egy jó magyar közmondás: Jön még kutyára dér!

Kategória: Ez Románia, Megyei ügyek, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?