Szakadnak bele a munkába!

Korábban már jeleztem, hogy a Parlament honlapjának tanúsága szerint a Román Hírszerzõ Szolgálatot felügyelõ bizottság nem ülésezett idén május vége óta. A dolog azért gyanús volt, így felhívtam telefonon a bizottság titkárságát, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy õk nem szokták közzétenni azt, hogy mikor ülésezik a bizottság, csak annak a közleményeit. Ez már magában egy érdekes dolog, ismét kiderült, hogy vannak egyesek akik betartják a házszabályt, és kettesek akik magasról tesznek rá. Természetesen azt is megkérdeztem, hogy volt-e ülése a bizottságnak a jelzett idõszakban, de erre már azt a választ kaptam, hogy forduljak hozzájuk írott kéréssel. Hát megtettem. Tegnap pedig megérkezett a válasz:

Arus Zsolt raspuns

Nem tudom ki hogy van vele, én nagyot néztem. Mert az tudtam, hogy ez egy fontos bizottság, de hogy ennyire?! S ilyen keményen dolgoznak?! Gyorsan átnéztem a többi szakbizottság naptárát, s azt tapasztaltam, hogy nincs még egy, amelyiknek bár fele ennyi ülése lenne. Pedig vannak ott fontos bizottságok, mint pl. a jogi, amelyik minden jogszabálytervezetet meg kell vitasson és véleményezzen. Szó mi szó, nem értem! Vajon mirõl gyûléseznek nap mint nap?
S ez még nem minden! Azt is megtudhattam, hogy a gyergyószéki polgárok igen szorgos megbízottat küldtek a szenátusba, hisz õ a bizottság minden egyes gyûlésén részt vett. Mondom az összesen! A 297 alkalomból még bár egyszer sem fordult elõ, hogy hiányzott volna! Ha esett, ha fújt, ha betegség gyötörte, az mind nem számított, mert elsõ a kötelesség. (No jó na, a képet kicsit árnyalja az, hogy ha megnézzük a jelenlétét a sokkal ritkább plenáris üléseken, ott elõ-elõfordul, hogy hiányzik, mint történt ez pl. 2012 szeptemberében, amikor Székelyföld statútum-tervezete volt napirenden.)
A kisördög azért ott munkál az emberben, már csak azért is, mert annyira de annyira hihetetlen ez az egész. Nézzük meg tehát idén július harmadikát. Ugyan ez péntek, már szinte hétvége, a szenátor úrnak fontos feladatai voltak, például a felnövekvõ vállalkozói nemzedék útjának az egyengetése.
Ugyanaznap került sor egy másik fontos eseményre is, ahol természetesen szintén ott volt.
De téved az, aki úgy gondolta, hogy ezek megakadályozták õt abban, hogy részt vegyen a parlamenti szakbizottság aznapi ülésén. Tessék csak megnézni a kimutatást!
Nem állítom, hogy ez így együtt lehetetlen. Nem állítom, hogy a parlamenttõl kapott hivatalos válasz hamis adatokat tartalmaz. De azért felmerül az emberben a gyanú, hogy akár ez is lehet a helyzet. Szerencsére az igazság kiderítésére van mód.

Kategória: Ez Románia, Mindennapjaink a 21. században, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?