Az RMDSZ és a szórvány

Ha az ember nyitott szemmel és füllel jár a világban, nap mint nap találkozhat olyan esettel, amire tökéletesen illik az az igen találó mondás, hogy a politikusok hajlamosak a dolgokról való beszélést összetéveszteni a cselekvéssel.
Ma is szembementem egy ilyennel, hála “érdekvédelmi szervezetünk” öntömjénezõ hírlevelének, amit a magyar szórvány napja alkalmából adtak ki. Ebben ugyanis szó van a négy évvel ezelõtt elfogadott szórvány-programukról és annak eredményeirõl.
Már a terjedelem se valami bíztató, mert ha négy év tevékenysége elfér három oldalon, akkor ott nem szakadtak bele a munkába. De aztán a részletek…
Eleve azzal kezdik, nagyon magas lóról, hogy “2011-ben konkrét, megvalósítható cselekvési tervet dolgoztunk ki, amely a számtalan szórványstratégiával, elemzéssel, elméleti munkával ellentétben, kézzelfogható megvalósításokat ígért”. Tehát míg másoknak csak a szájuk jár, elméleteket gyártanak, addig az RMDSZ az belevág a dolgok közepébe, s duma helyett cselekszik.
Majd ezt követõen a dokumentum hátralevõ része arról szól, hogy a négy év alatt milyen kutatásokat és felméréseket végeztek, s milyen cselekvési terveket, stratégiákat dolgoztak ki. Ha nem a szórvány bõrére menne ki ez, akkor lehetne a földön fetrengeni a nevetéstõl, de így inkább szaggassuk meg a ruhánkat és sírjunk, mert még pár év ilyen konkrét, elszánt, határozott cselekvés és a kérdés meg lesz oldva. Örökre.

Kategória: Kampány-ügyek, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?