Ha nehezen is, de tanulnak

Azt már többször említettem, hogy számos perem van folyamatban, s ezek jelentõs része a Bukaresti Ítélõtáblánál indult, mert a perbe hívottak állami intézmények (Diszkriminációellenes Tanács, Korrupcióellenes Ügyészség, egy parlamenti állandó bizottság, stb.). A keresetekben természetesen a nevemet helyesen írom, ennek ellenére a táblabíróság honlapján következetesen hibásan, ékezetek nélkül jelenik meg. Erre a reakcióm minden esetben az, hogy az elsõ adódó alkalommal írásban kérem, hogy használják helyesen a nevemet. Ezt általában simán elengedik a fülük mellett, de van már pozitív példa is, amint itt látható:

perek-listaja

Az ötbõl ugyan csak egy esetben szívlelték meg a kérésemet, de természetesen nem adom fel, s addig fogom mondani, amíg megunják és inkább kijavítják.
S hogy ez nem reménytelen, azt bizonyítja ez a boríték is:

boritek-fougyeszseg

Ugyan a Zsoltból Zoltan lett, de a két ékezet a nevemben a helyén van, sõt, még Gábor Áron is helyesen van leírva.
Lehet erre azt mondani, hogy apróság, felesleges kötekedni hatóságokkal pár ékezetért, s kockáztatni azt, hogy cserébe megharagszanak és rosszindulatúan fognak viszonyulni az általam felvetett problémákhoz, de a véleményem az, hogy rég rossz, ha valaki a nevéhez se ragaszkodik kellõképpen.

Kategória: Ez Románia, igazságszolgáltatás Romániában, Mindennapjaink a 21. században | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?