A prefektus nyeregben érzi magát

Tekintettel arra, hogy telik egyik hónap a másik után, anélkül hogy a megyénk prefektusa eleget tenne a jogerõs ítéletnek és megoldaná végre a 2014 õszén megfogalmazott petíciómat, úgy döntöttem, hogy idõrõl idõre emlékeztetni fogom, s ennek megfelelõen tizenhatodikán a következõ levelet küldtem neki:

Tisztelt prefektus úr!

Emlékeztetni szeretném, hogy Hargita Megye Törvényszékének 1787/2015-ös ítélete tavaly december 28-án jogerõs lett, így azt legkésõbb idén január 27-én végre kellett volna hajtania, azaz legkésõbb akkor postáznia kellett volna számomra a választ arra a petíciómra, ami a per tárgyát képezte. Azóta közel hét hónap telt el, de azt a választ a mai napig nem kaptam meg.
Egy jogállamban az ítéleteket illik végrehajtani, s ez hatványozottan így van egy prefektus esetében, akinek egyik feladata az, hogy garantálja a törvények betartását.
Felhívom a figyelmét ugyanakkor, hogy hivatali visszaélésnek minõsül az, ha egy közhivatalnok nem teljesíti a hivatali kötelezettségeit, s ez által sérülnek valakinek a jogai. Megítélésem szerint jelen esetben pont ez áll fenn.
Mindezek figyelembevételével ezúton felszólítom, hogy haladéktalanul tegyen eleget a fent jelzett ítéletben foglaltaknak, és a vonatkozó törvényes elõírások szigorú betartása mellett oldja meg a lassan két éves petíciómat.

Gyergyószentmiklós, 2016.VIII.16.

Árus Zsolt

Teltek-múltak a napok, s ma a következõ levelet kaptam a prefekturáról:

Subject: Raspuns Nr.11778/24.08.2016
Date: Tue, 30 Aug 2016 11:49:25 +0300
From: Zsofia Szentes
To: arus.zsolt@sic.hu

Avand in vedere faptul, ca in sesizare apare numai adresa de email, alaturat va trimitem raspunsul la sesizarea inregistrata cu Nr. 11778/17.08.2016.
(Magyarul: tekintve hogy a levelében csak az email-címe szerepel, csatolva küldjük a választ a 11778/17.08.2016.-os számmal iktatott levelére.)
Csatolva pedig a következõ dokumentum volt:

a-prefektus-valasza-az-emlekeztetore

Aki tud románul, az kiélvezheti a tartalmát, amibõl elsõsorban az szûrhetõ le, hogy – nem véletlen módon persze – nyeregben érzi magát. Jómagam egyelõre semmilyen kommentárt nem fûzök hozzá, megvárom, hogy mit válaszol a prefektus az illetõ hölgynek is meg neki is elküldött rövidke levelemre, mely így hangzik:

Tisztelt prefektus úr!

Ha nem tévedek, ez a levél és a hozzá csatolt, szintén román nyelvû irat válasz akar lenni a tizenhatodikán küldött emlékeztetõmre.
Amennyiben ez így van, akkor hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy én akkor egy magyar nyelvû kérést intéztem önhöz, amire a vonatkozó törvény értelmében ön szintén magyar nyelven köteles válaszolni.
Kérem tehát, hogy ezt az elõírást betartva válaszoljon a szóban forgó levelemre.

Üdvözlettel,
Árus Zsolt

Kategória: Államérdek, Ez Románia, Megyei ügyek, Politika | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?