Hova jutottunk!

Tegnap úgy hozta a sors, hogy utazásomat meg kellett szakítsam Brassóban, s minthogy a peronon ücsörögjek, úgy döntöttem, hogy inkább kisétálok a városba. Így alkalmam nyílt szembesülni a vasútállomás tágas csarnokával és implicite gazdagodni egy tapasztalattal. Ugyanis a csarnokban, a jegypénztárak, tudakozó, stb. ablakai fölött, körös-körül egy magyar szemnek … hogy is mondjam … távolról sem kedves kép fogadott, az, ami tavaly mindenfele szembeköszönt, s amitõl – úgy reméltem – idénre megszabadultunk:

S ha ez nem lenne elég, akkor a bejáratok fölött, a tolerancia és multikulturalizmus szép példájaként négynyelvû felirat üdvözli az érkezõket:

Egy ötödiknek valahogy nem jutott már hely… Az illetékesek azt gondolhatták, hogy a magyaroknak bõven elég az a sok szép színes százas.
Ilyen körülmények között lehet igazán értékelni Brassó megye elnökének a gesztusát, aki nem csak kihelyezte a magyar feliratot a megye bejáratához, de hajlandó pereskedni is (na kivel?) azért, hogy az ott is maradjon:
http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000850267&id_inst=3

Kategória: Ez Románia, megáll az ész! | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?