Szégyen!

Most lebuktam. A mai nap ugyanis a megyeházáról hivatalos levelet kaptam, amiben tájékoztatnak arról, hogy tartozásom van, amit rendeznem kell. Az olvasó most joggal nézhet rosszallóan rám, mondván, hogy évek óta kígyót-békát kiáltok eme fontos közhivatalra, de bezzeg azt elhallgatom, hogy pénzzel tartozom neki. S ahelyett, hogy az adósságomat törleszteném, csak újra és újra kritizálok. Micsoda dolog ez?
Bevallom szégyenkezem is, délben már csak a kertek alatt, kerülõvel jöttem vissza otthonról a munkahelyemre, s csak azért nem húztam harisnyát a fejemre, mert – tekintettel a párizsi terror-támadásra – nem akartam azt kockáztatni, hogy a terrorelhárítók különleges alakulatai lecsapjanak rám.
Férfiasan be kell valljam, hogy valóban nem volt szép, amit tettem. Nem csak hogy évek óta kritizálom a megye vezetõit, de még azt is többször leírtam róluk, hogy bosszúból feljelentetek meg hasonlók, s most ország-világ láthatja hogy ez nem igaz, sõt, igen elnézõek voltak velem, 2008 óta takargatják szörnyû bûnömet. Kellett jöjjön a megyeházára egy román vezérigazgató, aki leleplezte ezt a nagylelkû, elnézõ magatartást, hadat üzent mindenféle magyar-magyar panamának, s könyörtelenül alkalmazta a törvény szigorú betûjét!
Az külön szégyen a számomra, hogy nem elég hogy anyagilag megkárosítottam a megyét, de még további veszteségeket okoztam azzal, hogy nem törlesztettem önként és idõben az adósságomat. A könyvelõség szakemberei el kellett készítsenek egy hivatalos átiratot. Azt alá kellett írja nem csak a vezérigazgató, de maga az intézmény alelnöke is. Aztán ezt borítékba kellett tenni, megcímezni, elvinni a postára, s kifizetni a postaköltséget (3 lej). Ráadásul mindezt ebben a farkasordító hidegben, amikor mindenki a kályha mellett üldögélne legszívesebben.
Szánom-bánom, de ez van. Azzal semmiképp nem szeretném nyújtani a bûnlajstromomat, hogy ezt eltitkolom, itt van tehát a bizonyíték, hadd lássa mindenki:
adossag
A boríték felbontása óta két kérdés foglalkoztat:
1. Vajon az önkormányzat milyen szolgáltatást számlázott le nekem 2008-ban? Ha megfeszülök se bírok erre visszaemlékezni.
2. Ezt most komolyan gondolják? Mert viccnek kicsit durva.

Kategória: Megyei ügyek, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?