A szabály az szabály?

A parlament két házának van egy közös bizottsága, aminek a feladata a Román Hírszerzõ Szolgálat tevékenységének az ellenõrzése. A bizottság szervezését és mûködését a 30/1993-as Parlamenti Határozat rögzíti. Annak az elsõ cikkelyének egy mondatára érdemes odafigyelni (az alábbi képen kiemelve):

30-as-hatarozat

Ennek értelmében aki ennek a bizottságnak tagja, az nem lehet tagja semmilyen más parlamenti bizottságnak. Hogy ennek a korlátozásnak mi az értelme, arra magamtól nem bírtam rájönni, ellenben tudom a választ arra a kérdésre, hogy betartják-e. Nem nehéz kitalálni: nem. Itt van erre egy példa:

verestoy-szenator

A lap közepén, hogy verje ki az ember szemét, ott van szépen feltüntetve annak a két bizottságnak a neve, amelyeknek tagja a szenátor úr.
S hogy mi közöm nekem ehhez? Mondhatni semmi, épp csak kerestem a szenátor úr levélcímét, hogy tudjam felhívni a figyelmét a levelezésemre, amit ama bizottsággal folytatok. Címet nem sikerült találnom, de idõközben megakadt a szemem ezen, s ha már így történt, el is mondom, mert közérdekû információ.

Kategória: Ez Románia, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?