Milyen föld?

Egy éve többször is megfordultam Bukarestben, s utam mindig a Dâmbovita mellett vezet el, ahol minden egyes alkalommal szembesülök ezzel:

MD-RO

Ezt, vagy hasonló szöveget több helyen is lehet látni, hallani szerte az országban, azt is kérdezheti valaki, hogy mi ebben a furcsa. A válasz pedig igen kézenfekvõ: mindez az ország fõvárosában, sokak által látható helyen, a parlament épületének közvetlen közelében van. Az lehetetlen, hogy a hatóságok ne tudjanak róla. S mégis ott virít, érintetlenül, ki tudja mióta. Márpedig ez kicsit furcsa egy olyan állam fõvárosában, amelyik olyan nagy elõszeretettel szokott hivatkozni a határok sérthetetlen voltára. Vagy ha félretesszük az álnaivságot, akkor meg azt lehet erre mondani, hogy olyan igazán, mélységesen román. Vizet prédikáló és bort ivó.
De a téma más szemszögbõl is megközelíthetõ. Képzeljük csak el, hogy egy reggel a berliniek arra ébrednek, hogy egy tûzfalon öles betûkkel az áll, hogy Ausztria az Németország! Lehet tippelni, hogy mennyi ideig lenne ez a felirat látható.

Kategória: Államérdek, Ez Románia, Politika | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?