A manipuláció iskolapéldája

Újabb zászlós ügy borzolja a kedélyeket, a helyszín ezúttal a Kárpátok túloldalán van.
A sajtóhír pedig itt olvasható.
Már a cikk feletti szép nagy képen kezdõdik a hangulatkeltés, mert ugyan két ország zászlaja van a sátor tetején, csak az egyik van figyelemkeltõ módon bekarikázva.
Aztán következik a cím: Ezek az arcátlan cirkuszisták felhúzták Magyarország zászlaját! A másik zászlóról itt is diszkréten hallgatnak.
Továbbá jön maga a rövid hír a cirkusz magyar származású tulajdonosairól. Elõször itt említik meg, úgy mellékesen, hogy van ott egy amerikai zászló is.
Következik a lakók jogos felháborodása, akik a sürgõsségi szolgálatot riasztották, elvégre veszélyben a román haza. Igaz ugyan, hogy az nem ilyen esetekre van kitalálva, s volt már példa nem egy amikor valakit megbüntettek azért, mert indokolatlanul riasztott, de itt errõl szó nincs: a rendõrség azonnal kiszállt a helyszínre, intézkedni. Ebbõl is látszik, hogy mekkora veszélyt tud jelenteni egyetlen zászló (mondom ezt azoknak is, akik a Dan Tãnasã perek kapcsán szokták megjegyezni, hogy mit kell annyit bohóckodjanak a polgármesterek holmi zászlókkal, foglalkozzanak komolyabb dolgokkal; most ezek is láthatják, hogy mennyire komoly dolog ez a zászló).
Még szerencse, hogy a târgovistei rendõrfõnök nem olyan agresszív mint a szebeni, aki arra utasította a beosztottait, hogy autóval üssék el a medvét, így a târgovistei rendõrök csak számon kérték a cirkusz vezetõit, nem mentek neki szolgálati jármûvükkel a zászlót tartó oszlopnak. (Nyilván csak a pirossal megjelöltnek, mert az amerikaiakkal azért csak nem fognak ujjat húzni a román hatóságok. Szinte látom, hogy a prefektus által kiállított kihágási jegyzõkönyv is csak a magyar zászlóról szól. Elvégre a zászlók kitûzését tiltó törvény megfogalmazóit is csak egy zászló zavarja, de az túl feltûnõ lett volna, ha a magyar zászló tiltásáról hoznak törvényt, ezért beleírták más országokét is.)

Kategória: Államérdek, Ez Románia, megáll az ész!, Politika | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?