A kormány hozza azt, amire számítottam

Amint nemrég utaltam rá, Hargita megye prefektusának törvénysértõ magatartása miatt a kormánynál is panaszt tettem, elvégre a prefektus a kormány területi képviselõje. Ma válasz érkezett a petíciómra:

kormany-valasz-1

kormany-valasz-2

Ha õszinte akarok lenni, akkor nagy meglepetés nem ért, elvégre csak az volt a kérdés, hogy milyen kifogást találnak ki a mentegetésére, s ilyen téren olyan nagyon nem erõltették meg magukat, ezt az érvelést (miszerint az önkormányzatok nincsenek alárendelve a prefektusnak) már elõadta korábban Maros megye prefektusa is.
A válaszból azért az is kiderül, hogy nem csak hogy nem vizsgálták meg a panaszomat a helyszínen (vagyis Csíkszeredában, a prefekturán), az ott fellelhetõ adatokat, dokumentumokat figyelembe véve, de még magát a petíciót is igen felületesen olvasták el. Ugyanis abban írva van, hogy a jogerõs ítélet végrehajtását a prefektus 7 nappal a törvényes határidõ lejárta után kezdte el végrehajtani, s ennek ellenére a vezérigazgató úr szemrebbenés nélkül leírja azt, hogy a prefektus tiszteletben tartotta a törvényes elõírásokat. Sõt mi több, a kormány véleménye szerint a prefektus olyan jól végzi a munkáját, hogy õk a maguk részérõl csak arra bíztatják, hogy csak így tovább, úgy mint eddig.
Az egész levélben egyetlen pozitívum az, hogy a nevemet helyesen írták le. Számomra ez öröm, de nem akkora, hogy megakadályozzon abban, hogy válaszoljak erre a levélre, s jelezzem, hogy a petícióm “megoldása” során nem tartották be a vonatkozó törvényes elõírásokat (elsõsorban nem vizsgálták ki alaposan és részletesen a panaszomat). Következésképpen felszólítottam õket, hogy ezt tegyék meg, ellenkezõ esetben bírósághoz fogok fordulni.

Kategória: Államérdek, Autonómiák, egy kisváros nagy gondjai, Ez Románia, Megyei ügyek, Politika | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?