A szentgyörgyi és a kilencfejû sárkány

Nemrég itt is közzétettem azt a panaszt, amit azért tettem a Diszkriminációellenes Tanácsnál, mert a híres érdekvédõ Dan Tanasã blogján hemzsegnek a magyarokat sértõ, diszkrimináló, gyalázó, fenyegetõ, stb. hozzászólások. Akkori bejegyzésemben némi taktikai megfontolásból nem tettem közzé a panasz mellékleteit, vagyis azokat a képernyõ-mentéseket, amelyeken a kifogásolt szövegek olvashatóak, most azonban már ezt is megtehetem:

Valeria-Radulescu

Catalin-Cheovari

cristi

Dan-Calin_Mada-Dan-Mascagiu_Marinescu-Daniela

Gheorghe-Balascau_Toma-Costea

Gino-Amato

Ion-Marin

Nicolae-Ionescu

Tavy-Motas

A panaszomat 2007/06.04.2017-es számmal iktatták, majd május kilencedikére beidéztek Bukarestbe, egy meghallgatásra, illetve a bepanaszolttal való szembesítésre. Azon idõt, pénzt és fáradságot nem kímélve megjelentem, ellenben a Bukarestben élõ jogvédõnek biztos fontosabb dolgai voltak, mert minden magyarázat nélkül távol maradt. Akkor még azt gondoltam hogy azért, mert törvény felettinek, sérthetetlennek gondolja magát, akinek nincs szüksége védelemre. Aztán tegnap kiderült, hogy mégsem, ugyanis vaskos borítékot hozott a posta, benne a Tanasã írott álláspontja a panaszommal kapcsolatban.
Mivel a panaszomat is teljes terjedelmében közzétettem, a román nyelvet ismerõk maguk is le tudják vonni az adódó következtetéseket, kiélvezve a szövegnek nem csak a tartalmát, de a stílusát is. Nem szeretném azonban megfosztani minden élvezettõl a románul nem tudókat sem, ezért szánok némi idõ arra, hogy eme értékes dokumentum egyes releváns részleteinek a magyar fordítását is elkészítsem, illetve pár fontos megjegyzést is fûzzek azokhoz. A könnyebb követhetõség kedvéért ezeket magán az állásponton teszem meg, ezáltal némi segítséget, eligazítást nyújtva a románul tudóknak is. Íme:

DT-allaspont

Mindezek után igen nagy érdeklõdéssel, de – megvallom – derûlátóan várom a Diszkriminációellenes Tanács döntését. Derûlátóan annak ellenére, hogy eddig még egyetlen esetben sem adott igazat nekem. Hisz itt most a mundér becsülete is kockán forog, hátha nem azt a megoldást keresik most lázasan, ami a kecskét és a káposztát is kielégíti.
Az pedig igencsak kínos lenne, ha a szentgyörgyi (“románvédõ hõs”) legyõzné ezt a (“magyarbérenc”) kilencfejû sárkányt!

Kategória: Ez Románia, igazságszolgáltatás Romániában, megáll az ész!, Politika | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?