Válasz Benedek Pálnak

Már ha valós személy

A Gyergyói Hírlap péntek-vasárnapi számában, “Az olvasó véleménye” rovatban Benedek Pál aláírással egy igen épületes hozzászólás jelent meg. Idézem:
Nem Budapesten kell tisztázni a Monturist törzstõkéjének jogi helyzetét, hanem itt, Gyergyóban. 1996-ban hova került a forint, amivel beszállt az V. kerület önkormányzata, a Monturist cég vagyonának a gyarapításához? (sic)
Várjuk Dézsi úr, Árus Zsolt és Török Zoltán véleményét, mivel akkor õk voltak, akik ezzel az üggyel foglalkoztak
.”
Az köztudott, hogy vannak emberek, aki bármikor kaphatóak egy kis mocskolódásra, ez tipikus esete annak. Gondolom nem csak én nem értem, hogy mirõl is akar beszélni, hisz – hála az ügyészség nagyszerû munkájának – ma Gyergyószentmiklóson az óvodás gyermekek is tudják, hogy a vita tárgya egy 400 négyzetméteres telek, amit nem az V. kerület hozott Budapestrõl, hanem Gyergyószentmiklós adott használatba a Monturistnak. Mirõl beszél tehát ez az ember? Egyáltalán ki próbálja a cég törzstõkéjének a jogi helyzetét Budapesten tisztázni?
Arról is sokszor volt már szó a sajtóban is, hogy az V. kerület német márkát utalt át 1996-ban a Gyergyóért Alapítvány számlájára, forintot ugyanis nem utalhatott volna, mert az akkor még nem volt konvertibilis valuta.
S nem utolsósorban: 1996-ban Dézsi Zoltán polgármester volt, jómagam és Török Zoltán ellenben semmilyen kapcsolatban nem voltunk az önkormányzattal, illetve köztudottan igen rossz viszonyban a polgármesterrel. Következésképpen kettõnk közül egyik sem foglalkozott akkor ezzel az üggyel.
De ha már a véleményemre volt kíváncsi Benedek Pál, hát elmondom: ez egy nagyon gyenge kísérlet volt, még van mit tanulnia, ha profi zavarkeltõként, lejáratóként akarja keresni a kenyerét. Ráadásul rossz hír az, hogy az illetékes szolgálatoknál a jelek szerint nincs üresedés, gõzerõvel dolgoznak.

Kategória: egy kisváros nagy gondjai, Mindennapjaink a 21. században, Politika | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?