No akkor most lássuk!

A Hargita megyei prefektus ellen indított per ítéletét december közepén kaptam kézhez, s az áll benne, hogy 15 napon belül fellebbezhetõ. Következésképpen hétfõn levélben érdeklõdtem a Megyei Törvényszéken arról, hogy a prefektus fellebbezett-e. A válasz most érkezett:

Jó napot kívánok!

A fent említett iratcsomóját nem fellebbezték meg, így 2015 dec.28-án végleges maradt.

Tisztelettel,

Ez a hír nyilván nem fogja megrengetni nem hogy a világot, de még bár az egységes román nemzetállamot sem, de arra azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy miképpen fog a prefektus eleget tenni az ítéletnek, ami úgy szól, hogy:
Kötelezi az alperest, hogy a 27/2002-es Kormányrendelet 3., 4. és 5. cikkelyének megfelelõen oldja meg a felperes 2014 november 11-i petícióját.

A petícióban pedig ez áll:
Azt kérem tehát, hogy hivatalosan szólítsa fel a megyében mûködõ összes közintézmény vezetõit, hogy tartsák be a kétnyelvû feliratozásra vonatkozó törvényt, majd munkatársai révén ellenõrizze az összes intézményt, s indítson jogi eljárást minden olyan esetben, ahol törvénysértést észlelnek.

Nem lényegtelen részletkérdés az, hogy a kérésem a megyében mûködõ összes közintézményre vonatkozott (tehát az állami alárendeltségûekre is, ideértve rendõrséget, ügyészséget, stb.), s a bíróság ezt hagyta jóvá.

A harminc napos határidõbõl tíz már el is telt, remélem dolgoznak keményen a prefekturán!

Kategória: igazságszolgáltatás Romániában, Megyei ügyek, Székelyföl éjjel-nappal | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?