Példakép?

Tavaly novemberben a Gyergyószéki Székely Tanácsnak volt egy kezdeményezése, errõl bõvebben itt lehetett olvasni.
Annyi hét elteltével azt is nyugodtan elárulhatom, hogy annak idején a széki tanács nevében az alábbi levelet írtam a három magyar párt vezetõinek, illetve több tisztségviselõjének:

Tisztelt címzettek!

Ezúton szeretném felhívni e figyelmüket a Gyergyószéki Székely Tanácsnak a héten útjára indított kezdeményezésére, kérve ugyanakkor önöket, hogy legyenek ebben partnereink.

A témáról a sajtóból talán már értesültek, ezért röviden csak annyit róla, hogy ellentétben azzal amit román politikusok állítani szoktak, ebben az országban helyi autonómia sem létezik, hisz Románia ugyan ratifikálta a Helyi Autonómia Európai Chartáját, de a teljes körû gyakorlatba ültetése 18 éve késik.

A legfájóbb ilyen téren természetesen az önkormányzatok finanszírozásának a kérdése, hisz ezzel az eszközzel él perverz módon az összes bukaresti kormány 1989 után is, biztosítva azt, hogy a magyar többségû települések folyamatosan hátrányban legyenek.

Ezt a kérdést célszerû lett volna már rég felvetni, ellenben soha nem késõ, a Ciolos kormány pedig – azzal hogy programjába vette az adminisztráció reformját – egy jó alkalmat szolgáltat most rá.

A kérésünk az, hogy, hogy személyes példájukkal, a témáról nyilvánosan kifejtett véleményükkel, illetve a polgármesterek mozgósításával támogassák ezt a kezdeményezést, ami csak akkor számíthat sikerre, ha eléri a kritikus tömeget.
Csatolok ezen levelemhez egy a polgármestereknek címzett felkérést, illetve azok számára akik a úgy döntenek hogy részt vállalnak a kezdeményezésben az összes ehhez szükséges dokumentumot és információt.

Amennyiben ezekkel kapcsolatban kérdés, kérés, javaslat vagy megjegyzés van, azokat örömmel vesszük.

Üdvözlettel,
Árus Zsolt

A címzettek között volt Borboly Csaba is, hisz egyrészt az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának, másrész a Csíkszéki szervezetnek az elnöke. Köztudott, hogy a megye elnöke is, de az ilyen szempontból lényegtelen, nem is gondoltam rá akkor.
Már az is megérne egy misét, hogy a tíz címzett közül egy sem válaszolt a levelemre, illetve annak se láttam nyomát, hogy bármit tettek volna, holott egy közérdekû, Székelyföld számára sarkalatos témáról van szó, de most nem errõl akarok írni, hanem arról, hogy tegnap levelet kaptam:

Valasz_Raspuns_Arus_Zsolt_28600_40240

Mivel azóta közel két hónap telt el, illetve a levelet Borboly Csaba saját címére küldtem, egy darabig törtem is a fejem, míg rájöttem mire is válaszolnak nekem ezek a derék tisztviselõk. Aztán leesett.
Aki néha olvasgatja a bejegyzéseimet, annak – hozzám hasonlóan – deja vu érzése támadhat. Ez az érvelés mostanában egy másik pecsétes levélben is felbukkant. Itt.
Vajon a csíkszeredai megyeházán tényleg a Maros megyei prefektus kell legyen a példakép?

Kategória: megáll az ész!, Megyei ügyek, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?