A prefektus mint az Isten

Legalábbis olyan értelemben, hogy a malmai módfelett lassan õrölnek. Ugyanis a tavaly november közepén született és december végén jogerõre emelkedett ítélet értelmében (illetve a petíciókra vonatkozó kormányrendeletnek megfelelõen) holnapután jár le a petícióban megoldásának a határideje. Ehhez képest ma levelet kaptam tõle, amiben arról értesít, hogy aztán majd eleget fog tenni a kéréseimnek:

Raspuns Valasz-pref-HR

Ezt nyilván nem hagyhattam válasz nélkül, azonnal ment neki vissza ez:

Tisztelt uram!

A nemrég kézhez kapott, 290/SL/21.01.2016 számú átiratával kapcsolatosan a következõket szeretném a tudomására hozni:

1.
A 1787/2015 számú ítélet december 28-án vált jogerõssé, ellenben annak végrehajtását ön már november 15-én elkezdhette volna, minekutána úgy döntött, hogy nem fellebbez.
Elismerem, hogy a megyében számos közintézmény létezik, így az ítélet végrehajtása idõbe telik, ellenben a levelében foglalt kijelentés (Hargita megye prefektusa el fogja rendelni a végzésben foglaltak végrehajtását) felveti a rosszhiszemûség gyanúját, mert arra utal, hogy több mint két hónappal az ítélet megszületése után még semmit sem tett annak végrehajtása érdekében. Ezért arra kértem, hogy hagyjon fel az idõhúzással, és haladéktalanul lásson hozzá az ítéletnek megfelelõen a petíciómban foglalt kérések teljesítésének.

2.
A pert ön ellen indítottam nem a Belügyminisztérium ellen, s a bíróság is önt kötelezte a perköltség megtérítésére. Az teljesen lényegtelen, hogy hányadlagos hitelutalványozó ön, a lényeg az, hogy önálló jogi személy és saját költségvetéssel bír. Következésképpen kérem, hogy ne próbáljon félrevezetni, hanem haladéktalanul utalja át az általam megadott számlára a perköltséget.

Üdvözlettel,
Árus Zsolt

A témában még azt érdemes mindenképp megjegyezni, hogy ha az ítéletet nem hajtja végre, akkor azért kérésre a bíróság büntetheti, minden nap késlekedésért a minimálbér 20%-ának a kifizetésére kötelezheti. Érdemes tehát csipkednie magát.

Kategória: Államérdek, Ez Románia, Mindennapjaink a 21. században, Politika, Székelyföl éjjel-nappal | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?