Ez már a csúcs!

Nemrég tettem szóvá, hogy milyen eredeti, állampolgár-barát módon küldözgetnek ügyészségek különféle hivatalos iratokat. Alig három hét múltán meg kell mondjam, hogy úgy jártam mint Pelikán elvtárs: akkor még nem tudtam, hogy békaemberekkel is fogok találkozni. Nemsokára ugyanis újabb hasonló ajándékot kaptam a postásunktól:

postai-ertesito-2

Ez is 10 nap haladékot adott a küldemény átvételére, ellenben ahhoz 400 helyett már több mint 650 kilométert kellett volna utaznom.
S ha valaki azt gondolná, hogy ezt nem lehet fokozni, az természetesen téved, mert ma érkezett ez:

postai-ertesito-3

Bárki beláthatja, hogy ez mindkettõt magasan veri. Kezdve azzal, hogy a legfelsõbb bíróságról, a rendszer csúcsáról érkezett, ahol – mint az elsõ aláhúzás tanúsítja – vagy nem ismerik az állam nyelvét, vagy csúfot ûznek belõle. (…joga van megjelenni ezen irat kifüggesztésétõl számított belül… – azt kifelejtették, hogy hány órán, napon, stb. belül).
Az igazi csúfot ûzés azonban még csak ez után következi: ha a címzett nem jelentkezik a küldeményért Bukarestben 1 napon belül, akkor a szeme világa, úgy tekintik hogy már átvette, s kész! S ez nem valami tévedés, hiányosan kitöltött ûrlap, ez maga az elõre nyomtatott értesítõ!
Innen kezdve már bármi elképzelhetõ. Azon sem lepõdnék meg, ha egy nap olyan értesítést kapnék, hogy mivel múlt héten nem jelentem meg az ügyészségen, ezért még az elõzõ hónapban kiállítottak a nevemre egy büntetõ jegyzõkönyvet, a büntetést pedig fizessem be tavaly, ellenkezõ esetben megnézhetem magam.
Mit mondhatnék, nagy öröm számomra, hogy az adóimmal én is hozzá tudok járulni ilyen intézmények fenntartásához!

Kategória: Ez Románia, igazságszolgáltatás Romániában, megáll az ész! | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?