Telitalálat!

Két hét múlva választások lesznek. A “hagyományos” pártok mellett ezúttal indul egy új párt is, amelyik tavasszal Bukarestben várakozáson felül szerepelt, ezért úgy döntöttek, hogy most szerencsét próbálnak országos szinten is. Nyilván nem voltak könnyû helyzetben, amikor pár hónap alatt országos struktúrát kellett kiépítsenek és megfelelõ jelölteket kellett találjanak. Ilyen körülmények között be-becsúszhat egy hiba is.
Snitt.
Gyergyószentmiklóson immár a történelem elõtt idõkre nyúlik vissza a vízhálózat felújítása, a vége pedig a jövõ ködébe vész. Ez idõ alatt egy szót gondolom a városban mindenki megtanult: Arcons. Ugyanis ez a neve annak a cégnek, amelyik a munkát – már amennyiben az annak nevezhetõ – végzi. Aki figyeli a helyi sajtót, az – némi túlzással – szinte naponta találkozhat azzal a hírrel, hogy egyik vagy másik utcában, esetenként egész városrészekben nincs víz, mert az Arcons “szakemberei” sikeresen megrongálták a még használatban levõ régi vezetékeket. Nem hiszem hogy van a városnak olyan lakója, aki az évek során bár egyszer nem volt szenvedõ alanya egy ilyen mesterséges csõtörésnek.
S akkor most vissza a választásokhoz.
A kampány szerencsére csendes, inkább nem szokványos módszerekkel zajlik (lásd pl. ezt vagy ezt). Látható jelei mindössze az itt-ott fellelhetõ választási hirdetõtáblák, amelyeken pár plakát árválkodik. Egy ilyen mellett naponta elmegyek én is, s ma egy új plakátra lettem figyelmes, amibõl az derül ki, hogy az említett párt (Mentsük meg Romániát) Hargita megyei képviselõjelöltje Pál Zoltán Igen, az Arcons helyi kirendeltségének a vezetõje. Hogy is mondjam, hogy ne bántsak meg senkit: ha a cél netán az volt, hogy könnyítsék meg azok dolgát, akik a rá adott szavazatokat kell majd összeszámolják, akkor ez a választás telitalálat volt!

Kategória: Ez Románia, Kampány-ügyek, megáll az ész!, Politika, RMDSZ | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?