Tegyünk közösen azért, hogy szûnjön meg a magyar érettségizõk diszkriminációja

Mint köztudott, a romániai érettségi rendszere súlyosan diszkriminatív, mert azért, hogy ugyanazt az érettségi diplomát megkapják mint a románok, a magyar fiatalok két plusz vizsgát kell letegyenek.
Ez ellen tett panaszt a tavaly az Emberi Jogok Európai Bíróságán egy olyan érettségizõ, aki a hat vizsga alapján diplomát kellett volna kapjon, de a plusz egy írásbeli vizsgája (a román) nem sikerült. A panaszát iktatták, s elõbb-utóbb dönteni is fognak róla, remélhetõleg kimondva, hogy Románia ezt a rendszert meg kell változtassa, igazságossá kell tegye.
Ebben a folyamatban segíthet, ha minél több panasz érkezik a bírósághoz ugyanebben a témában. E célból alapítványunk elkészíttetett egy típus-panaszt, s arra bíztatunk minden olyan fiatalt aki idén érettségizett és a román írásbeli miatt nem kapott diplomát, hogy annak felhasználásával maga is tegyen panaszt a Bíróságon. Ehhez minden segítséget megadunk, beleértve a postaköltség fedezését. Természetesen ettõl a panasztevõ helyzete nem változik, ellenben cselekedetével segítheti az utána következõket abban, hogy õk már ne szenvedjék el ezt a diszkriminációt.
Az elsõ panasz mai nap postázásra kerül, bízunk benne, hogy még sok fogja követni. A kérésünk az mindenkihez, hogy terjessze a hírt, s ha érintett, akkor jelentkezzen nálunk (Facebookon, vagy a szekler.monitor@sic.hu címen), hogy tudjuk ellátni a szükséges segítséggel, útmutatással.
Tegyünk közösen azért, hogy a következõ generációkat már ne érje igazságtalanság!

elso-panasz

Kategória: Felhívás, Tájékoztatás | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük