Újabb részsiker

Az úzvölgyi provokációk egyik szervezõje, a külsõségekben is meg tevékenységben is a Vasgárdát idézõ Tîrnoveanu doktor immár többször jelentette be diadalittasan, hogy megint sikert aratott, mert az ügyészség egy újabb ellene benyújtott panaszt ejtett. Ez történt azon panaszunk esetében is, amit lassan két éve tettünk ellene több uszító Facebook-bejegyzés kapcsán, amikben mindenféle alaptalan vádat összehordott a romániai magyarokról és azok képviselõirõl, agresszív, fenyegetõ, gyûlölködõ és uszító reakciók tucatjait kiváltva.

Tehette ezt, mert sajnos ebben a mintaországban az a gyakorlat, hogy az ügyészek bocsánatos bûnnek tekintik az uszítást, függetlenül attól, hogy ki ellen irányul és mennyire súlyos. Ezt jól példázza az említett ügyben született rendelet is, amibõl kiderül, hogy az ügyész sokat nem vizsgálódott, inkább csak spekulált, s ami még rosszabb, a jogszabályi elõírásokat félremagyarázva mentegette az elkövetõt.

Mi persze szintén következetes módon panaszt tettünk az ügyész rendelete ellen a fõügyésznél, 8 sûrûn gépelt oldalon sorolva a szûk négy oldalt kitevõ ügyészi rendelet és rendõri jelentés hiányosságait. Ekkor pedig vagy homok került a gépezetbe, vagy pedig csak azt bizonyítandó, hogy a magyar közmondás a korsóval s a kúttal Romániában is érvényes, de lényeg az, hogy a panaszunkat a fõügyész megalapozottnak találta, s a nyomozás folytatását rendelte el.
Hogy abban mi a ráció azt nehéz lenne keríteni, de tény, hogy ilyen esetben a bíróság is hozzá kell járuljon a nyomozás folytatásához, s láss csodát, tegnap ez is megtörtént.

Következésképpen az eljárás tovább folytatódik, s tekintettel arra, hogy az illetõ elleni további panaszaink is kivizsgálás alatt vannak, még az is megeshet, hogy az ügyészség arra a következtetésre jut, hogy ideje vádat emelni ellene. Már csak azért is, mert az önmagában járhat azzal a következménnyel, hogy bár felfüggeszti a törvénysértõ tevékenységét, így nekik nem kell majd újabb és újabb ellene benyújtott panaszokat kivizsgálniuk. Márpedig a mi elsõdleges célunk nyilvánvalóan pont az, hogy a doktor úr koncentráljon a pacienseire, s hagyja békében a nemzeti közösségünket.

Kategória: Tájékoztatás | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük