A kormány hozza azt, amire számítottam

Amint nemrég utaltam rá, Hargita megye prefektusának törvénysértõ magatartása miatt a kormánynál is panaszt tettem, elvégre a prefektus a kormány területi képviselõje. Ma válasz érkezett a petíciómra:

kormany-valasz-1

kormany-valasz-2

Ha õszinte akarok lenni, akkor nagy meglepetés nem ért, elvégre csak az volt a kérdés, hogy milyen kifogást találnak ki a mentegetésére, s ilyen téren olyan nagyon nem erõltették meg magukat, ezt az érvelést (miszerint az önkormányzatok nincsenek alárendelve a prefektusnak) már elõadta korábban Maros megye prefektusa is.
A válaszból azért az is kiderül, hogy nem csak hogy nem vizsgálták meg a panaszomat a helyszínen (vagyis Csíkszeredában, a prefekturán), az ott fellelhetõ adatokat, dokumentumokat figyelembe véve, de még magát a petíciót is igen felületesen olvasták el. Ugyanis abban írva van, hogy a jogerõs ítélet végrehajtását a prefektus 7 nappal a törvényes határidõ lejárta után kezdte el végrehajtani, s ennek ellenére a vezérigazgató úr szemrebbenés nélkül leírja azt, hogy a prefektus tiszteletben tartotta a törvényes elõírásokat. Sõt mi több, a kormány véleménye szerint a prefektus olyan jól végzi a munkáját, hogy õk a maguk részérõl csak arra bíztatják, hogy csak így tovább, úgy mint eddig.
Az egész levélben egyetlen pozitívum az, hogy a nevemet helyesen írták le. Számomra ez öröm, de nem akkora, hogy megakadályozzon abban, hogy válaszoljak erre a levélre, s jelezzem, hogy a petícióm “megoldása” során nem tartották be a vonatkozó törvényes elõírásokat (elsõsorban nem vizsgálták ki alaposan és részletesen a panaszomat). Következésképpen felszólítottam õket, hogy ezt tegyék meg, ellenkezõ esetben bírósághoz fogok fordulni.

This entry was posted in Államérdek, Autonómiák, egy kisváros nagy gondjai, Ez Románia, Megyei ügyek, Politika. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?